Jubileum Ånnaboda 12-14/8 2022

Anmälan Ånnaboda 12-14/8


Nu kan ni som är medlemmar i klubben äntligen anmäla er till Fieldklubbens 35-årsjubileum!


Boende bokar ni själva enkelt genom att kontakta Ånnaboda camping och vi hoppas att ni tagit del av den tidigare vi lagt ut gällande boende på Ånnaboda. Klicka här för boende.


Under fredagen kommer vi ha duktiga Stina Frankesjö som kommer att ge oss råd och visa oss hur vi på bästa sätt kan visa våra hundar på utställning. Stina har vunnit SM i juniorhandling och har även varit och tävlat på anrika Crufts i England! Stina har cocker spaniel och amerikansk cockerspaniel och har även uppfödning tillsammans med sin mamma Lotta Frankejö under kennelnamnet Confess.

Vi är många som vill lära oss mer om hur vi trimmar våra fieldar. Det kommer vi att få veta genom Majsan Larsson som är etablerad uppfödare, medlem i styrelsen och som har stor erfarenhet av hur vi bäst trimmar och sköter pälsarna på våra hundar.


På lördagen kommer vi att ha en inoficiell utställning och andra festligheter i samband med utställningen. Det vill ni inte missa kan vi lova! På kvällen kommer vi att ha middag på restaurangen som betalas av var och en. 


Under söndagen kommer KM i viltspår att arrangeras på annan plats och det sker ca fem mil från Ånnaboda. Det är taxklubben i örebro som är provledare och det är ett officiellt prov. 

Om man inte har möjlighet att delta på viltspårprovet kan man delta på de olika workshops som vi kommer att anordna på Ånnaboda. Marie Steffenburg som är vår jaktansvarige i fieldklubben kommer att dela med sig av sina kunskaper inom området jakt. Se aktiviteter och anmäl till den eller de som du vill delta på.


Vi önskar att ni skickar er anmälan till kassor@fieldklubben2022.se senast den 20/7. Ange hur många ni är som kommer och om ni önskar vara med på middagen på lördag kväll. Ange eventuella allergier eller specialkost.


Vi hoppas att detta ska bli en trevlig helg i en avslappnad atmosfär med möjliget att knyta nya vänskaper både mellan två- och fyrbenta.


Varmt välkomna!Presentation av lördagens utställningsdomare Nina Skjelbred som är auktoriserad domare på Field spaniel


Hunder har alltid vært en viktig del av mitt liv. I dag kombinerer jeg hunderiet med en fulltidsjobb som språklærer. Jeg jobber ved Sandefjord Videregående Skole, som er Norges største videregående skole. I tillegg har jeg en rekke tillitsverv, blant annet innen dyrevern, i NRK og NKK. Avlsrådet har i mange år vært et av disse vervene.

Flatter har beriket mitt liv siden 1980, da mine foreldre fikk sin første av rasen. Da hadde vi allerede en omplassert labrador i familien.

Min far brukte begge disse hundene som narkotikahunder i politiet. I 1987 flyttet jeg til England for et år. Vår engelske oppdretter satte meg i kontakt med noen hyggelige folk i rasemiljøet, som var villig til å dele sin erfaring med en vitebegjærlig og overivrig tenåring. Jeg reiste rundt på utstillinger og besøkte flatfolk rundt omkring. Dette ga meg en viktig plattform for videre kunnskap og læring.


Mitt lille oppdrett bærer navnet Covenstead, og jeg har oppdrettet et moderat antall kull gjennom årene.  Blant hundene mine finner man flere nasjonale champions, tre redningshunder, en narkotikahund, en internasjonal utstillingschampion, noen hunder med AK-premiering på jakt, og fire eksporter til UK. En av disse ble engelsk utstillingschampion og han fikk en rekke høyt premierte avkom. I dag er jeg veldig stolt av ytterligere en engelsk utstillingschampion. Jeg har konkurrert på et beskjedent nivå på jaktprøver og i utstillingsringen, og følger med rasen i inn og utland.


Jeg ble autorisert første gang i 2015, og dømmer nå alle retrievers. Jeg har dømt I Finland, England, Sverige, Danmark og Tyskland, og gleder meg stort til å dømme min egen rase på Southern Counties  championship show i 2023.

Jeg er autorisert dommere på spanielraser Welsh, Field, Springer og Cocker, og jeg takker for tilliten dere viser meg ved denne invitasjonen. Jeg gleder meg til å treffe dere og alle deres flotte Field spaniels i Sverige i august. Hver gang jeg jobber med en spanielrase, blir jeg litt mer forelsket – de er noen fantastiske skapninger!

 


Preliminärt program med reservation för eventuella ändringar


För att delta på samtliga aktiviteter behöver ni ta med giltigt vaccinationsintyg för hunden.


 • Fredag:
  Visa hund med Stina Frankesjö ca klockan 16:30

  Vi lär oss att trimma field med Majsan OBS! Utgår tyvärr på grund av  sjukdom

  Grillning för dom som vill på kvällen (ingen avgift, men medtag egen mat att grilla). vi står för grillar. Samling vid hotellets reception ca 18:30

 • Lördag: 
  Inoficiell utställning med pris och rosett. Ca 11:00.
  Domare Nina Skjelbred från Norge som är aktoriserad domare på Field spaniel.

  Klasser:
 • Valpklass 4-6 månader
 • Valpklass 6-9 månader
 • Juniorklass
 • Unghundsklass
 • Öppenklass
 • Bruks/jaktklass
 • Championklass
 • Veteranklass

  Jubileumsöverraskning

  Middag (buffé) på restaurangen på Ånnaboda hotell med varmrätt, kaffe och kaka. Betalas av var och en. Ange om ni vill gå på middagen när du anmäler till träffen. Ca 18:30

 • Söndag: 
  HLR på hund ca 10:00. Lär dig hjärt-lungräddning på hund med Helena Borell som har mångårig erfarenhet av djursjukvård på hund. 

  Prova på rallylydnad ca 11:00 och få tips på hur du kan börja träna din hund i den omåttligt populära sporten.

  Prova på apportering och Marie Steffenburg visar jakt med hund på land och vatten. ca 11:00

  Anmälan
  Anmälan mailas till kassor@fieldklubben2022.se
  För dig som vill delta på utställningen ange detta i ditt mail samt betala in anmälningsavgiften på 150 kronor per deltagande hund till postgiro 54 33 38-8.
  Ange ägare, hundens registreringsnummer, namn, hane eller tik och till vilken klass ni vill anmäla till. 
  Ni kan även klicka här för att anmäla.

  Priser
 • Deltagande under jubileumshelgen: gratis
 • Utställning lördag: 150 kronor per deltagande hund
 • KM i viltspår söndag: 500 kronor
 • Middag: betalas per person till restaurangen


  KM I VILTSPÅR ARRANGERAD AV ÖREBRO TAXKLUBB 


Start 9:00

Anmälan till viltspåret görs direkt till taxklubbens onlineanmälan. Ange "KM Fieldklubben" i onlineanmälan här.


Föranmälan till viltspåret mailas till viltspar@fieldklubben2022.se 


Varmt välkomna! Vi ser så fram emot att få träffa er och era hundar! Field spaniel klubbens 35-års jubileum

Boka in helgen 12-14/8 2022!


Äntligen är pandemin med restriktioner över och vi får nu möjlighet att tillsammans fira med våra fyrbenta att vår officiella rasklubb fyllt 35 år.


Mer information om anmälan , aktiviteter och planering kommer!


Välkomna att fira med oss!Ånnaboda 12-14/8 2022

Ånnaboda är ett campingområde med vildmarksliv där ni kan boka stuga eller ta med husvagn, husbil eller campa i tält på deras gräsytor.


Här finns tillgång till restaurang, badsjö, uthyrning av cyklar mm.


Klicka här för att boka!