Fieldspecialen 2024

Fieldspecialen 2024! 

9-11/8 First Camp, Hökensås.

Boka in årets stora Field-evenemang i kalendern, om ni inte redan gjort det!

Information gällade hur anmälan sker kommer framöver. 


Plats: First Camp, Hökensås

Stugor finns att boka via First Camp Hökensås. ange då "Fieldspecialen"


Fredag kväll:

Rallylydnads KM, domare

Grillning 


Lördag:

Utställning, domare Joel Lantz 

Demonstration jaktliga moment 

Middag och lotteri. 


Söndag: 

Nosework KM, domare Henriette Hertz-PedersenKlubbmäskerskap för Jakt och Viltspår, annordnas andra helger under året. 


Presentation av årets utställningsdomare Joel Lantz

Jag heter Joel Lantz och bor i Rimbo norr om Stockholm med min man Andreas, en flock cavalierer, två katter och två hästar. Sedan många år driver vi kennel Cavanzas.

Jag är uppvuxen med hundar, hästar och katter.

 

I min barndom fanns raser som Hamiltonstövare, Finsk stövare, Schillerstövare och drever. Mycket tid ägnades därför i skogen.  Jag kommer från en jägarsläkt så det föll sig helt naturligt att jag också tog jägarexamen. När jag träffade Andreas hade han en Cavalier KCS och det tog mig ungefär 30 sekunder att bli fullkomligen förälskad i rasen. Förutom Cavalier KCS har vi haft två Whippets.

 

Vi bestämde oss väldigt snabbt för att satsa helhjärtat på våra hundar, avel och utställning. Det har vi inte ångrat en sekund. Jag hade tidigt ambitioner om att bli utställningsdomare eftersom det kändes som en naturlig del i min utveckling med hundarna. Efter många år som ringsekreterare, utställare och som domare på inofficiella utställningar sökte jag domarutbildningen och kom in. En helt fantastisk resa för en hundnörd som jag själv och jag kan idag verkligen förstå varför jag redan som liten pojke var så fascinerad av hundraser (och hästraser) samt deras historia.

 

Jag auktoriserades 2016 och dömer officiellt raser ur grupp 2, 4/6, 8 och 9. Jag har dömt i flera europeiska länder samt två gånger i USA.

 

Att få döma en special är det finaste uppdrag man kan få och jag tackar så hemskt mycket för er inbjudan. Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma och döma en av de härligaste raser som finns, Field spaniel.